hero-flemingsberg

Om våra Bostadsavtal

När man ska hyra ut sin bostad är det viktigt att allt blir rätt och uthyrningen lyckad. En stor del i en uthyrning är att hitta rätt hyresgäst, men lika viktigt är det att skriver avtalen på rätt sätt, för att uthyrningen ska bli den framgång du tänkt sig. Våra avtal är noggrant framtagna av jurister med lång erfarenhet och bred kunskap inom ämnet.

Ett bra tips är att starta med att lägga lite extra tid på att söka en bra hyresgäst. Gör kontroller och var inte besvärad av att fråga efter information, arbetsgivarintyg, kreditupplysningar och referenser.

Ytterligare kan man ofta söka bra information på den man tänkt hyra ut till på nätet. Googla namnet du vill hyra ut till, sök på Facebook, instagram eller Linkedin.

När du sedan hittat rätt hyresgäst är det viktigt att skriva ett avtal på rätt sätt. Även fast man tycker sig hittat rätt hyresgäst så är det viktigt att ett rätt utformat avtal finns. Beroende på vilken typ av bostad du skall hyra ut gäller olika typer av regler och hyreslagar. Ett felformulerat avtal ger alltid hyresgästen fördelen vilket kan vara både dyrbart och förödande om du som hyresvärd skrivit fel eller bortsett från vissa paragrafer.

Med våran tjänst väljer du enkelt vilken typ av bostad du ska hyra ut och du lotsas direkt till dem avtal och bilagor som gäller för just din uthyrning. På så sätt kommer alltid dina avtal via oss vara utformade precis utefter dem regler som gäller för just din uthyrning.